Home » Artikelen » Arrowroot

Arrowroot als natuurlijk bindmiddel...

De gezonde keuze van Arrowroot en de voordelen. Arrowroot is een uitstekend bindmiddel voor romige sauzen en glazuur met neutrale smaak. Uitstekend voor binden van zure vruchten. Arrowroot is het ideale bindmiddel om vloeistoffen in te dikken.


Wat zijn de voordelen van arrowroot?


  • 100% puur, natuurlijk en plantaardig (zonder toevoegingen!).
  • Eén van de meest hoogwaardige zetmelen.
  • Vetvrij en gemakkelijk te verteren.
  • Glutenvrij.
  • Zonder aroma: het zal dus niet de smaak van je gerecht beïnvloeden.
  • Dikt reeds op lage temperatuur.
  • Verliest binding niet na verloop van tijd zoals bv. bindmiddelen op basis van meel.
  • Geeft een romig effect.
  • Erg geschikt bij eieren, soepen, sauzen, vleesjus en nagerechten.
  • Mag gebruikt worden in combinatie met zure ingrediënten.
  • De ingedikte vloeistof kan ingevroren worden zonder het 'sponzig' effect dat andere bindmiddelen kunnen geven.

Gebruik van Arrowroot

Hoeveel arrowroot gebruik je als bindmiddel?

Gebruik de helft minder arrowroot dan je gewone bloem zou gebruiken. De juiste benodigde hoeveelheid varieert van de gewenste dikte van de vloeistof. Enkele vuistregels:

  • 1 tot 1,5 theelepel arrowroot bindt ongeveer 0,25 liter vloeistof
  • 1,5 theelepel arrowroot vervangt 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepels arrowroot vervangen 1 eetlepel maïzena

Hoe gebruik je arrowroot?

Meng een theelepel arrowroot met een theelepel vloeistof.
Warm de rest van de vloeistof op en doe dit beetje bij beetje bij de warme vloeistof.

Let op: ook na verhitting blijft arrowroot nog wat langer binden. Voor het definitieve resultaat laat je best je gebonden vloeistof nog enkele minuten dikken.

Arrowroot is:

  • Vegetarisch
  • Veganistisch
  • Pinda- en notenvrij
  • Tarwe en glutenvrij
  • Melk- en lactosevrij
  • Sojavrij
  • Eivrij
800px-Arrowroot_-_-6.jpg

Maintain-Level-Of-Acid-1.jpg

191243-33054-smaakt-arrowroot2.jpeg
0 stemmen


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.