Home » Luchtig spelt brood

 Luchtig spelt brood... 

Tijd: 2,5 uur

Recept voor 1 brood


Ingrediënten

  • 500 gram speltbloem en/of meel
  • 7 gram instant bio gist
  • 1 flinke theelepel wijnsteenpoeder
  • 1 theelepel kokossuiker
  • 400 ml water

Bereidingswijze

Doe in een mengkom de 400 ml lauwwarm water met de gist en suiker, roer dit even door en laat dit 10 minuten staan.

Doe de bloem/meel en de wijnsteenpoeder bij het water en roer dit tot een deeg. Kneed het deeg daarna +- 10 minuten met de hand tot een mooi glad deeg.

Doe het deeg in een bekleed brood bakblik of in een andere vorm naar keuze.
Laat het brood op een warme plek 2 uurtjes rijzen. Verwarm de oven 10 minuten voor de tijd voor op 185℃ .

( Rijzen doe ik bij een hout kachel , maar je kan brood ook in de oven laten rijzen op 40℃  of  een andere warmtebron)

Bak dan het brood in de oven op 185  voor 30 minuten.

Kinderen vinden melk brood vaak lekker. gebruik dan 400 ml melk i.p.v. water en gebruik dan speltbloem. Dit recept kun je ook makkelijk verdubbelen voor 2 broden.

Geniet ervan...