Home » Recepten » Bijgerechten » Bloemkool met tomaat uit de oven

 Bloemkool met tomaat uit 
 de oven... 

tijd: 70 minuten
recept voor 4 á 5 personen


Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 5 á 6 grote tomaten
  • 1 grote ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels blasamico azijn
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 50 ml water
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel marjolein
  • geraspte kaas

 

0 stemmen

Bereidingswijze

Zet de oven aan op 200℃ zodat hij kan voor verwarmen.

Snij de bloemkool in kleine roosjes en leg deze vast in een ovenschaal klaar.

Snipper het ui maar niet te fijn en snij de tomaten in niet te kleine blokjes.
Bak de ui in een pan glazig, voeg de tomaten en knoflook toe en bak dit 5 minuutjes mee.

Doe de balsamico azijn, tomatenpuree bouillon blokje, kruiden en 50 ml water toe aan de tomaten en bak dit nogmaals 5 minuten.

Schep het tomaten mengsel over de bloemkool en rast er flink wat kaas overheen. Zet dit geheel voor 50 minuten in de oven.

Smakelijk eten... 

 



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.