Home » Recepten » Hoofdgerechten » Italiaanse kabeljauw uit de oven

 Kabeljauw uit de oven... 

Tijd: 35 minuten
Recept voor 2 á 3 personen


Ingrediënten

  • 2 grote Kabeljauw filets
  • 1  uitje
  • 1 kleine wortel
  • 2 tenen knoflook
  • ½ courgette
  • 2 tomaten
  • ½ rode paprika of een mix
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels slagroom
  • Pecorino kaas
  • klein handje verse basilicum
  • zout en peper

 

0 stemmen

Bereidingswijze

Zet de oven aan op 200℃ zodat hij kan voor verwarmen.

Snipper het uitje en snij de wortel, courgette, paprika en tomaat in kleine blokjes en doe alles tegelijk in de pan en bak dit 10 minuten.

Doe de  fijn gesneden basilicum, Italiaanse kruiden en de tomatenpuree erbij en ontzuur de puree even. Voeg de slagroom en een grote hand Pecorino kaas toe en roer tot het smeuïg is geworden en schep het dan op de vis, strooi er lekker nog wat extra kaas overheen naar smaak en zet dit geheel voor +- 20 minuten in de oven.

Heerlijk met wat gewokte groenten een salade of wat Vlaamse frieten in schil erbij...

Eet smakelijk...

 



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.