Home » Recepten » Vegetarisch gerechten » Vegetarische shepherd's pie

 Vegetarische shepherd's pie... 

Tijd: 70 minuten
Recept voor 6 personen


Ingrediënten

Paddenstoelen mengsel

  • 300 gram kastanje champignons
  • 300 gram paddenstoelen mix
  • 2 grote uien
  • 2 middel grote winterwortels
  • 150 gram diepvries erwten
  • 75 gram mais
  • 1 stengel bleekselderij
  • 200 gram prei
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 tenen knoflook
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel selderij
  • 2 laurier blaadjes
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 400 ml Groenten bouillon
  • Eventueel 100 ml rode wijn
  • peper

Bloemkool aardappel topping

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 grote aardappels
  • 50 gram parmezaanse kaas + extra voor topping
  • 1 theelepeltje mosterd
  • 2 ei + 1 eidooier
  • zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225ºC.

Snij de bloemkool in roosjes en de aardappels in grove stukken en kook ze beetgaar. Laat ze goed uitlekken en uitstomen.

Paddenstoelen mengsel

Hak alle champignons en paddenstoelen grof, doe ze in een grote pan op matig vuur. Snij de uien in halve ringen en voeg deze bij de paddenstoelen, snij ook de wortel en bleekselderij in blokjes en doe ook deze erbij.Bak dit alles tot de wortel beetgaar is geworden.

Doe de tomatenpuree erbij en roer alles goed door. Blus het dan af met de rode wijn ( gebruik je die niet doe dan vast 100 ml bouillon erbij).

Doe de erwten, mais, prei, worcestersaus en alle kruiden bij. Roer dit goed door elkaar en doe als laatste de bouillon erbij. laat dit geheel 15 minuutjes pruttelen.

Bloemkool aardappel topping

Doe de bloemkool en de aardappelen terug in de pan samen met de rest van alle ingrediënten die ervoor nodig zijn en stamp dit grof fijn met een stamper.

Doe het paddenstoelen mengsel in een grote ovenschaal, doe dan de bloemkool aardappel topping er boven op en maak het af met wat extra geraspte kaas of als je het lekker vind wat panko. en zet het geheel voor 25 minuten in de oven.

Enjoy your meal...